Det er to ting jeg har lyst til å fortelle om, det ene er en fantastisk rett her i Ecuador som heter Ceviche, det andre er om morsdagsfeiringen! Først ceviche som er en slags kald suppe, laget av eplejuice, appelsinjuice, ketshup, masse løk og tomat, samt at man har litt diverse krydder og en eller annen slags form for sjømat. Det er best med reker. Enten liker man det eller så liker man det ikke, jeg liker det veldig godt. Retten har en litt varierende kvalitet etter hvor man spiser det, og jeg har ikke alltid vært like begeistret, men forrige søndag var vi på lunsjbesøk hos noen venner (Gemma og Jaime) og han hadde laget en veldig god ceviche. Her ser dere den. Det er forøvrig Ecuadors nasjonalrett! Det serveres med popcorn som man putter oppi suppen og noe som heter chifles, som er chips laget av matbanan (verde)
Vi ble kjent med Gemma og Jaime fordi vi hadde barna i samme barnehage i fjor, Gemma er fra England og Jaime er ecuadorianer, så vi prater sammen på spanglish. Og ungene leker veldig bra sammen...
Nam!
Kan være Norge kunne tatt lærdom av denne store feringen av mødre? Hvor ville vi vært uten mamman vår?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar